Home

Achtergrond 195 x bekeken

Streep door plan uitbreiding haven Harderwijk

De Raad van State heeft vandaag een streep gezet door een bestemmingsplan dat de uitbreiding van de Lorentzhaven in Harderwijk mogelijk maakt.

De gemeente heeft al miljoenen geïnvesteerd in het plan, waarmee zij bedrijven uit de binnenstad wil verplaatsen. De vereniging Vogelbeschermingswacht Noord-Veluwe en de vereniging Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Noordwest Veluwe maakten bezwaar tegen het bestemmingsplan Waterfront-Noord. Ze vrezen nadelige effecten voor de natuur in het beschermde gebied Veluwerandmeren.

De Raad van State hield het bestemmingsplan tegen omdat niet voldoende is onderzocht wat de gevolgen zijn voor de randmeren.
Met het plan gaat het hele kustgebied van Harderwijk op de schop. De Lorentzhaven wordt uitgebreid en er komt een parkeerterrein voor 1.600 auto's. Het project Waterfront kost 500 miljoen euro en moet herinrichting van de binnenstad mogelijk maken. Oude industrie verdwijnt voor de bouw van 650 woningen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.