Home

Achtergrond

Stedin wil investeringsplannen tuinders Oostland weten

Netbeheerder Stedin in Oostland wil van alle glastuinders in het gebied weten wat de investeringsplannen zijn in wkk’s voor de komende drie jaar.

Het bedrijf roept de telers op een aanvraag te doen bij de netbeheerder om een beeld te krijgen van de totale vraag naar transportcapaciteit in Oostland.

Door de enorme groei van de tuinbouw in het Oostland en de spectaculaire stijging van het aantal aanvragen voor teruglevering van elektriciteit uit WKK’s is aanpassing van het elektriciteitsnet nodig. Binnen de glastuinbouw in het gebied van de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, is de huidige capaciteit van het elektriciteitsnet te klein geworden.

Daarom zijn investeringen nodig. Netbeheerder Stedin heeft een studie afgerond naar de mogelijk benodigde investeringen in het tuinbouwgebied en vraagt de tuinders om informatie over hun behoeften om de plannen te concretiseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.