Home

Achtergrond 211 x bekeken 4 reacties

Snelheidsverhoging bedreigt dieren

Het plan van minister Camille Eurlings van Verkeer en Waterstaat om de maximale snelheid op provinciale wegen te verhogen naar 100 kilometer per uur, zal veel dieren het leven kosten.

Dat stelt Zoogdiervereniging VZZ maandag. De vereniging vreest dat vooral dassen, reeën, wilde zwijnen, bunzingen en boommarters slachtoffer worden van harder rijdende auto's. Uit onderzoek van de Wageningen Universiteit bleek al eerder dat snelheidsverhoging op wegen leiden tot meer dodelijke aanrijdingen met dieren.

Van alle boommarters sterft jaarlijks circa een kwart in het verkeer aldus VZZ. Van de vijfhonderd dassen in Nederland belanden er elk jaar 75 met dodelijke afloop onder een auto. Egels worden helemaal zwaar getroffen. Per jaar worden meer dan 100.000 egels platgereden op de Nederlandse wegen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ulk

  Dat kan alleen maar een vos zijn.

 • no-profile-image

  Piet

  Deze zomer reed ik op één dag over een wasbeer en een adder. De adder overleefde het doordat ik op een fiets reed, de wasbeer overleed de volgende ochtend achter in mijn auto.
  Heel droevig, maar toch vind ik dat de snelheid best omhoog mag op provinciale wegen. Dat scheelt boetes en inhaalmanoevres.

 • no-profile-image

  Wat een

  Als die dieren zich allemaal aan de regels voor het verkeer houden zouden er geen sneuvelen! Als wakker dier en collega's dit nou gaan doen komt het misschien nog wel goed met deze mensen. Wie weet hoeveel slachtoffers elk jaar vallen doordat de bomen bijna op de weg staan? Dit mag wel in dit land, zo ziek zijn we met dit Nederland aan het worden. Trouwens als die bomen weg zijn vallen er zeker minder doden onder deze dieren want dan hebben ze ook een beter uitzicht!

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Je komt alleen maar vluchtende dieren tegen. de zwijnen zijn op de vlucht vanwege de jagers, de andere dieren zijn op de vlucht omdat de vossen ze achtervolgen om maar iets te peuzelen hebben. Harder rijden is zodoende prettiger, de klap is wel harder maar je bent dan ook sneller dood.

Of registreer je om te kunnen reageren.