Home

Achtergrond 140 x bekeken

Sms-alarm voor graanstelende olifanten

In de strijd tegen graanstelende olifanten maken Keniaanse olifantenhoeders gebruik van een sms-alarm.

Dat berichtte de Duitse krant Die Welt vandaag. De olifanten in een Keniaans Nationaal Park hebben een halsband om met een simkaart. Via Google Earth wordt in de gaten gehouden waar de olifanten zich bevinden. Als een van hen sensoren passeert in de buurt van graanvelden, dan stuurt de simkaart automatisch een sms-alarm naar de mobiele telefoons van de olifantenhoeders van het park. Zij gaan er op af en sturen de dieren terug het park in. Voorheen probeerden de hoeders en de boeren de olifanten met trommels, fakkels en geweren op afstand te houden.

Het sms-systeem is opgezet door de dierenwelzijnsorganisatie Save the Elephants. "Olifanten zijn net jongeren. Als een olifant een bepaalde grens niet meer overschrijdt, dan doen de anderen dat ook niet meer'', aldus de oprichter van de organisatie Iain Douglas-Hamilton.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.