Home

Achtergrond

Slaapkop in een blaadjesbed

Een bolletje stekels
Als het koud wordt, begint de egel aan zijn winterslaap. Hij heeft geen last van de kou. Nee, er zijn in de winter te weinig insecten om op te eten. Voordat hij gaat slapen, eet hij zich tonnetje rond. Dan zoekt hij een warm en veilig plekje. Onder dode bladeren of takken bijvoorbeeld. Daarin rolt hij zich helemaal op, zodat zijn stekels alle kanten uitstaan. Voor de veiligheid.

Egelfilmpjes!
Er staan heel veel leuke filmpjes over egels op internet. Kijk maar eens! Zoals dit filmpje over baby-egels snuffelend in de tuin.

Wil je zelf een egel opvangen? Maak dan een egelopvanghuisje.

Zin in insecten?
Egels eten insecten. Wil jij meer weten over deze kriebelige beestjes? Ga dan naar de theatervoorstelling Spinder in Utrecht. Het verhaal gaat over de 10-jarige Tille en zijn insecten. Voor de voorstelling is er een insectenwandeling met een echte bioloog en een spannende (insecten)maatlijd. Mmm, lekker zo'n knapperige sprinkhaan!

Of registreer je om te kunnen reageren.