Home

Achtergrond

Sector draagt bij aan Nationaal Schoolontbijt

De Nederlandse groente- en fruitsector neemt dit jaar deel aan het Nationaal Schoolontbijt.

In dit project ontvangen circa 220.000 groepen van basisscholen een ontbijtpakket. Dit jaar doet voor het eerst de AGF-sector mee. Per ontbijt worden van 27 tot 31 oktober ondermeer 6 appels en 6 tomaten geleverd. Binnen de groepen wordt dat in partjes verdeeld.

"Het project is bedoeld om kinderen en ouders het belang van ontbijt duidelijk te maken. Kinderen worden met een knijpontbijt naar school gestuurd, maar gaan daar vervolgens snoepen", zegt een woordvoerder van AGFPN.

De sector steekt circa 110.000 euro in het project voor 220.000 groepen. Het Nationale Schoolontbijt is een initiatief van de bakkerijsector. De lokale bakkers vormen het centrale distributiepunt voor de scholen in de verschillende regio’s.

De appels en tomaten worden in schoolgruitenverpakking uitgeleverd. Schoolgruiten is een ander AGFPN-project gericht op de consumptie van groente en fruit bij kinderen.

De sector heeft het geld voorlopig voor één keer uitgetrokken. Onduidelijk is hoe dat in de toekomst zal gaan als het Europese schoolfruitproject van de grond komt en er met overheidssteun fruit wordt verdeeld onder scholen.

Of registreer je om te kunnen reageren.