Home

Achtergrond 157 x bekeken

Schotse melksector gaat vrijuit na kartelonderzoek

De Britse karteldienst Office of Fair Trading heeft een langlopende onderzoek naar prijsafspraken in de Schotse melksector opgegeven.

De OFT stelt dat er, mede op grond van de verklaringen van de bedrijven, niet voldoende bewijs is om de zaak door te zetten. De OFT begon enkele jaren geleden met haar onderzoek naar prijsafspraken en het verdelen van de markt tussen 2000 en 2003.

Aanleiding was een klacht van Arla UK. Bij het onderzoek waren onder meer Robert Wiseman, Grahams en Scottish Milk Dairies betrokken. Die bedrijven beschuldigen Arla er nu van de klacht te hebben ingediend omdat het er niet in slaagde een deel van de Schotse melkmarkt te veroveren.

De OFT stelde twee jaar geleden nog voldoende grond te hebben voor een verdere procedure, maar ziet daar nu toch van af.

Of registreer je om te kunnen reageren.