Home

Achtergrond

School in Wales verbiedt suiker in de thee

Scholieren op een middelbare school in Wales krijgen voortaan tijdens de lunch geen suiker meer in hun thee.

Het Tonypandy Community College in Rhondda heeft de zoetmaker uit de kantine verbannen. Dit meldden Britse media vandaag.

Eerder werden op verschillende scholen in Wales ook al tomatenketchup en zout verboden. Het land is het gevecht aangegaan tegen overgewicht en gezondheidsproblemen veroorzaakt door slechte voeding. Het verbod op bepaalde voedingmiddelen maakt deel uit van een vijfjarig actieplan van de overheid om scholieren gezonder te laten eten.

De leerlingen van de school zijn woedend. Volgens hen wordt hun keuzevrijheid beperkt. "Als je in een café werd verteld dat je geen suiker in je thee mag, zou je vol afschuw naar buiten lopen'', aldus een van hen. De scholieren dreigen de kantine te boycotten en in lokale cafés te gaan lunchen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.