Home

Achtergrond 182 x bekeken

Schiphol gaat samenwerken met luchthavens Parijs

Schiphol en het luchthavenbedrijf Aèroports de Paris (ADP) gaan intensief samenwerken.

Dat maakte Schiphol vandaag bekend. Schiphol neemt hiervoor een belang van 8 procent in ADP waarmee de investering uitkomt op 530 miljoen euro. Het belang is afkomstig van de Franse overheid, grootaandeelhouder van de eigenaar van de Parijse luchthavens Charles de Gaulle, Orly en Le Bourget. ADP neemt op zijn beurt eenzelfde belang in Schiphol voor een totaalinvestering van 370 miljoen euro.

De samenwerking moet vanaf 2013 per jaar ongeveer 71 miljoen euro aan opbrengsten- en kostenvoordelen opleveren. Ook moeten vanaf dat jaar de investeringslasten verminderd worden met jaarlijks 18 miljoen euro. De twee partijen verwachten dat de transactie vanaf volgend jaar bijdraagt aan de winst per aandeel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.