Home

Achtergrond

'Sarkozy wil Eurogroep leiden'

De Franse president Nicolas Sarkozy zou ernaar streven de vaste voorzitter te worden van de eerste 'economische regering' van de Europese Unie.

Dat schrijft de Franse krant Le Monde donderdag.
Sarkozy hield dinsdag in het Europees Parlement in Straatsburg een pleidooi voor een soort economische regering van Europese regeringsleiders. Dat is nodig om grote financiële en economische crises het hoofd te bieden.
Hij zei stomverbaasd geweest te zijn toen bleek dat de minitop die hij anderhalve week geleden in Parijs belegde, de eerste keer was dat de landen van de eurozone op het niveau van regeringsleiders samenkwamen. Normaal vergaderen alleen de ministers van Financiën van die, inmiddels, vijftien landen. Die bijeenkomsten staan al jaren onder voorzitterschap van de Luxemburgse premier en minister van Financiën Jean Claude Juncker.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.