Home

Achtergrond

Rusland snelst groeiende bloemenmarkt

De snelst groeiende bloemenmarkt op dit moment is de Russische markt, blijkt uit het rapport Wereldhandelsstromen roos.

Nederland is nog steeds de belangrijkste exporteur op Rusland, maar verliest snel terrein aan Ecuador en Colombia.

De belangrijkste importlanden van bloemen zijn nog altijd Duitsland, Engeland en Amerika. Amerika is voor de Colombiaanse telers afzetland nummer 1, maar er wordt ook steeds meer geëxporteerd naar Rusland, Engeland en Japan. Dit omdat Colombia het vanwege de dalende dollarkoers moeilijk heeft op de Amerikaanse markt. Colombia zoekt dus de komende tijd waarschijnlijk steeds meer nieuwe landen om haar afzet kwijt te kunnen.

Volgens het rapport brokkelt de positie van Nederland op bloemengebied af, terwijl sommige Zuid-Amerikaanse, Aziatische en Afrikaanse landen hun aandeel in de wereldhandel zien toenemen. Nederland is vooral sterk op de Europese markt; daar is nog steeds sprake van groei.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.