Home

Achtergrond

Rupsdumpers om laatste mais te oogsten

Loonwerkerbedrijf Bijker uit Nijeveen ondervindt veel hinder van het natte weer. Voor het afvoeren van de gehakselde mais huurde het bedrijf zogenoemde rupsdumpers.

Loonwerkerbedrijf Bijker uit Nijeveen ondervindt veel hinder van het natte weer. Voor het afvoeren van de gehakselde mais op het perceel van melkveehouder Harm Kroes in Steenwijk huurde het bedrijf zogenaamde rupsdumpers. Het is voor het eerst dat het loonwerkbedrijf rupsvoertuigen moet inzetten om de mais binnen te halen. Foto Jasper Mulder

Penningmeester Albert Brinks van de Veenkoloniale Rundvee Vereniging filmt de koe van melkveehouder Cees Simons. De film wordt 23 januari vertoond op een videoshow in Drouwenermond. Brinks: ”Sinds de MKZ-crisis is het onpraktisch alle dieren bij elkaar te brengen, dus doen we het met videopresentaties. We filmen de koe en uiers van twee kanten. Het publiek mag voor verschillende onderdelen een cijfer geven, en wanneer dat matcht met de officiële jury, wint de eigenaar van de koe een prijs.” Foto Koos van der Spek

Een medewerker van loonbedrijf Mechielsen uit het Groningse Oldehove besproeit een weg bij Warfhuizen. Het loonbedrijf heeft daar onlangs mais geoogst, zegt een woordvoerder van het loonbedrijf. ”Het is verplicht om de weg schoon te houden tijdens de oogst. Als de boer het niet doet, dan doen we het zelf.” Foto Hans Sas

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.