Home

Achtergrond

Ruim 60 miljoen voor duurzame handel

Het Initiatief Duurzame Handel (IDH) heeft in totaal ruim 60 miljoen euro gekregen van het bedrijfsleven, de vakbonden en de staat voor het opzetten van projecten om bijvoorbeeld de arbeidsomstandigheden van cacaoboeren in Ivoorkust of de theeboeren in China te verbeteren.

Dat heeft IDH-directeur Joost Oorthuizen vandaag gezegd.

Donderdag lanceert hij de plannen die IDH heeft om sociale en milieuproblemen aan te pakken die ontstaan door internationale handel, zoals kinderarbeid en ontbossing. De problemen doen zich voor in sectoren als cacao, hout- en bosproducten, natuursteen, soja, thee en ook toerisme.

Mars en Nestlé, samen goed voor tussen de 30 en 40 procent van de handel in chocoladeproducten, doen mee. Dat geldt ook voor de grote cacaohandelaren Cargill en Ecom, zei Oorthuizen. Unilever en Sara Lee doen mee aan plannen om ongeveer twee miljoen theeboeren betere arbeidsomstandigheden te geven. Met de houthandel in Bolivia wil IDH in vier jaar tijd de toevoer van hout met het FSC-keurmerk aan Nederland en de regio verdubbelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.