Home

Achtergrond 181 x bekeken

Rotterdam introduceert het overstapkaartje

Om te voorkomen dat reizigers die met de bus van buiten de Rotterdamse regio komen twee keer een starttarief moeten betalen, introduceert de RET een overstapkaartje.

Dat heeft de Rotterdamse wethouder Jeannette Baljeu vandaag gezegd. Bij het instappen in de bus krijgt de reiziger in de regio na het afstempelen van de strippenkaart een overstapkaartje. Wanneer de passagier overstapt op de metro in Rotterdam hoeft die daar dan niet het starttarief te betalen.

"Er wordt nu een eiland in Nederland gecreëerd'', zegt woordvoerder Aldo Markus van reizigersvereniging Rover in een reactie. ,,In plaats van dat we overgaan op één ov-kaartje, moet de reiziger in de Rotterdamse regio nu minstens drie kaartjes op zak hebben.''
Ook de Consumentenbond is helemaal niet gelukkig met de afschaffing van de strippenkaart in de Rotterdamse metro en de manier waarop dat gaat. "De afschaffing van de strippenkaart komt te vroeg.'' De bond en andere consumentenorganisaties overwegen een meldpunt in te stellen voor vragen en klachten.

De clubs willen die dan gebruiken om staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) en de RET te bewegen de reizigerseisen in te willigen. Zo zou het makkelijker en overzichtelijker moeten worden voor de reiziger.

De consumentenorganisaties zijn eerder uit het landelijke overleg over de ov-chipkaart gestapt en lijken nu op een zijspoor gezet. "Het is aan de politiek om nu met droge ogen te verkondigen dat er draagvlak is.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.