Home

Achtergrond 1 reactie

Rijkman Groenink wil terug naar ABN Amro

Rijkman Groenink zou graag weer aan de slag gaan bij ABN Amro, dat inmiddels in handen is van de Nederlandse staat.

De oud-bestuursvoorzitter van ABN Amro denkt dat hij van grote waarde kan zijn voor de bank.

Groenink (59) heeft dit gezegd tegen het Amerikaanse persbureau Bloomberg. "Er is niemand anders in Nederland met zo veel ervaring in het bankwezen en specifieke kennis van ABN Amro als ik'', aldus Groenink. Hij zei niet te zijn benaderd voor een functie bij de bank en hij zal er ook niet naar solliciteren.

Onder het bewind van Rijkman Groenink werd ABN Amro gekocht en opgesplitst door Royal Bank of Scotland, Banco Santander en Fortis.
Groenink vertrok in november vorig jaar. De overname leverde hem 26 miljoen euro op door de verzilvering van aandelen en opties. Groenink nu: "Ik had het geld niet nodig en ik wilde het ook niet. Maar het publiek denkt dat ik een graaier ben en dat ik de bank verkwanseld heb.''

Toen de kredietcrisis losbarstte, bleek Fortis zich te hebben vertild aan de overname van ABN Amro. De Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar dreigde ten onder te gaan, waarop de Nederlandse staat de Nederlandse activiteiten van Fortis kocht, inclusief die van ABN Amro.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  gli

  Heeft hij iets goed te maken?
  Met of zonder bonus?
  Zijn er mensen die zoveel miljoenen echt nodig hebben?
  Maar, mocht hij ook vinden dat het toch wel een {(klein) (beetje?)} te fors is uitgevallen, waarom heeft hij het dan aanvaard?
  Er zijn in ieder geval heel veel goede doelen waar hij het "teveel" aan kwijt kan!! Misschien is dat het overwegen waard?
  Graag antwoord op zulke en gelijksoortige vragen!!
  Overigens: hij zal niet de enige zijn die volgens de overeenkomst recht op iets heeft en die vervolgens denkt: "Ëen beetje minder was ook al leuk geweest, maar moet ik daarom van zoveel zomaar afstand doen? Ik ben er toch helemaal eerlijk aan gekomen?"
  En: gelijk heeft hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.