Home

Achtergrond

Reeks toppen tegen financiële crisis

Vlak na de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 4 november komt er een internationale top over de wereldwijde financiële crisis.

Die heeft plaats in de Verenigde Staten. Later moet een reeks van topoverleggen volgen.

De Amerikaanse president George Bush, zijn Franse collega Nicolas Sarkozy en voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie hebben daarover zaterdag (lokale tijd) afspraken gemaakt. Ze maakten dat bekend in een verklaring, na afloop van een overleg in Camp David (VS), het buitenverblijf van Bush nabij Washington.

Het Witte Huis liet later weten dat de top waarschijnlijk nog in november gehouden kan worden. De leiders van de deelnemende landen gaan praten over de stand van zaken en willen overeenstemming bereiken over noodzakelijke hervormingsmaatregelen om een herhaling van de problemen te voorkomen en wereldwijde welvaart in de toekomst te verzekeren.

Tijdens latere toppen moeten afspraken worden gemaakt over specifieke maatregelen. De verklaring repte niet over plaatsen en data voor de internationale topontmoetingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.