Home

Achtergrond

Reddingsplan VS vandaag mogelijk toch in Senaat

Het is mogelijk dat de Amerikaanse Senaat vandaag toch stemt over het reddingsplan voor noodlijdende banken, ondanks de afkeuring van het Huis van Afgevaardigden maandag.

Dat zeiden de Democratische senatoren John Kerry en Hillary Clinton gisteren. Normaal gesproken wacht de Senaat totdat het Huis goedkeuring heeft gegeven. ”Maar het is mogelijk dat de Senaat woensdagavond verder gaat, dat is nog niet besloten”, aldus Kerry op een persconferentie.

Als de Senaat het plan om slechte beleggingen van banken over te nemen goedkeurt, zou dat het makkelijker kunnen maken om het pakket maatregelen door het Huis te loodsen. Daar moet of opnieuw worden gestemd of er moet een nieuw, aangepast plan worden ingediend. Het is nog onduidelijk hoe de overheid precies verder wil, nu de politieke impasse is onstaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.