Home

Achtergrond 185 x bekeken

Raad wil Aboutaleb als burgemeester Rotterdam

De Rotterdamse gemeenteraad heeft Ahmed Aboutaleb vanmiddag voorgedragen als opvolger van Ivo Opstelten.

De raad gaf de PvdA-politicus en staatssecreatris van Sociale Zaken de voorkeur. Aboutaleb wordt de eerste Nederlandse burgemeester van Marokkaanse afkomst.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken moet de voordracht officieel nog bekrachtigen. Ivo Opstelten neemt per 1 januari 2009 afscheid als burgemeester van Rotterdam. Hij heeft de functie tien jaar bekleed.

De raad noemde Aboutaleb vandaag onder meer "erg geïnteresseerd in lokaal bestuur'' en "inspirerend voor alle Rotterdammers''. Ook is de PvdA'er innemend en heeft hij de gave voor het woord, aldus de raad. "En heeft hij lef getoond in het verleden.''

De voormalige wethouder van Amsterdam maakte zich geregeld kwaad over de politiek in Den Haag en stak dat niet onder stoelen of banken. Als staatssecretaris staat hij bekend als een no-nonsense bruggenbouwer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.