Home

Achtergrond

'RET moet snel alle kinderziektes oplossen'

Nu de strippenkaart vanaf 29 januari niet meer kan worden gebruikt in de metro in Rotterdam, moet de RET alles op alles zetten om alle kinderziektes zo snel mogelijk te boven te komen.

"Het mag wat mij betreft een tandje harder dan voorheen'', zei raadslid Arno Bonte van GroenLinks.

Bonte verzamelt al vele maanden klachten van reizigers over de ov-chipkaart. Gemiddeld ontvangt hij tweehonderd boze reacties per maand. Zo slaan poortjes volgens hem hard in het gezicht van ouderen, tegen rolstoelen en kinderwagens. Bovendien klagen veel mensen dat reizen met het openbaar vervoer duurder wordt door de chipkaart.

Hij wil dat mensen in de regio Rijnmond die nog niet zo'n kaart hebben, er gratis een kunnen krijgen. De pas kost 7,50 euro. De RET heeft berekend dat 90 procent van de reizigers het vervoersmiddel al in huis heeft en dat 40 procent er ook gebruik van maakt. Bonte schat dit anders in. Volgens hem reist in Rotterdam slechts een op de vijf mensen met de chipkaart.

Het verbaast hem dat de strippenkaart verdwijnt in de metro, maar "dat is eenmaal een feit". "Nu moeten we voorkomen dat mensen afhaken om met het ov te reizen. Ik vrees namelijk dat dit gaat gebeuren."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.