Home

Achtergrond 3 reacties

PvdA en CDA: investeren in wind op zee

PvdA en CDA dringen er maandag bij minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) op aan dat ze meer werk maakt van het stimuleren van windenergie op de Noordzee.

Beide regeringspartijen willen dat de overheid geld steekt in wat genoemd wordt een 'stopcontact' op zee. Zo wordt het bed gespreid voor nieuwe exploitanten van windmolenparken, die opzien tegen de kosten van de infrastructuur die nodig is om de stroom naar het vasteland te krijgen.

De Tweede Kamer bespreekt maandag het energierapport, dat gaat over de overgang naar een duurzame energievoorziening in het jaar 2050. Daarin schetst het kabinet scenario's, maar regeringspartijen en oppositie vinden dat Van der Hoeven niet langer kan wachten met het doorhakken van knopen. Jos Hessels (CDA) en Diederik Samsom (PvdA) vinden dat de minister niet langer moet treuzelen met het stopcontact. Samsom wil dat de "eerstvolgende windparken er al van kunnen profiteren''.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  gaan de door de staat gesubsiedieeerde milieuorganisaties vast weer dwarsliggen met procedures

 • no-profile-image

  van Riel

  Als ik het goed lees gaan zowel CDA als PvdA in windenergie investeren. Ik ben benieuwd hoeveel euro er uit hun partijkas komt voor het oprichten van zo'n wind energie park. e beide partijen zien geen duidlijke oplossing voor de werkelijke problemen waar de wereld op dit moment mee kampt en dus maar even een zoethoudertje bedenken. Dan roepen we, "Windenergie is de oplossing en WIJ gaan daar in investere". Ze bedoelen de mensen met geld moeten in ons plan (windenergie) investeren en de banken die reeds in nood zitten. Nee beide partijen investeren hooguit uw en mijn (belasting) geld in zo'n plan. Komt er een eind aan dit kabinet, dan hebben de heren keurig voor hun nieuwe banen gezorgd, Windmolenbeheerder ook wel genoemd Blaaskaak.

 • no-profile-image

  Johan

  Windenergie is een catastrofaalplan, net zoiets als de betuwelijn, gaat de belastingbetaler miljarden kosten maar zet geen zoden aan de dijk. Wind is grillig en wisselvallig absoluut geen partner om miljarden in te investeren. Wacht liever op een nieuwe generatie zonnecellen. Al dit duurzame geneuzel is technisch niet rijp en gewoon te duur zodat we 10-tallen jaren moeten subsidieren. Precies belastinggeld net als de Betuwelijn. De beleidsmakers zijn geheel losgezongen van de realiteit en leven in een make-belief wereld waar sprookjes onderdeel zijn van de toekomst. Men had 10-20jaar geleden al grote kern-centrales kunnen bouwen om nu onafhankelijk te zijn qua electriciteit van fossiele brandstoffen. Het kan nog steeds als men maar knopen doorhakt. Dan schijnt in dit kabinet niet mogelijk te zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.