Home

Achtergrond 2 reacties

Protocol varkensvleesexport naar China eindelijk getekend

Een protocol dat de export van Nederlands varkensvlees naar China mogelijk moet maken wordt eind deze week getekend.

Dat heeft het ministerie van landbouw bekend gemaakt.

Woensdag vertrekken premier Jan Peter Balkenende, landbouwminister Gerda Verburg, minister van buitenlandse zaken Maxime Verhagen en staatssecretaris van economische zaken Frank Heemskerk voor een meerdaags bezoek naar China. Het ondertekenen van het protocol is een van de programmaonderdelen.

De Nederlandse varkensvleessector staat te trappelen om te exporteren naar China, het land dat het meeste varkensvlees consumeert. Chinese varkensvleesproducenten kunnen de grote vraag bij lange na niet aan.

Na ondertekening van het protocol volgen inspecties door Chinezen bij de bedrijven die willen exporteren. Als alles in orde is bevonden worden de exportcertificaten afgegeven. Hoeveel tijd daaroverheen gaat is onduidelijk.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vc

  eerst zien, dan geloven.
  Gerda heeft dit al ooit geroepen toen ze de maraton van Peking liep.

 • no-profile-image

  freekmelktkoeien@hotmail.com

  leuk maarja die chinezen willen alleen zeugen, ze willen dus geen onverdoofde gecastreerde beren die moeten die nederlanders maar opeten voor een premium pijs. lol

Of registreer je om te kunnen reageren.