Home

Achtergrond

Productie Duitse industrie ruim boven verwachting

De industriële productie in Duitsland is in augustus met 3,4 procent toegenomen ten opzichte van de voorgaande maand.

Het is de sterkste productiestijging in vijftien jaar. Dat maakt het Duitse ministerie van Economische Zaken bekend op basis van voorlopige cijfers.

Het cijfer valt veel beter uit dan analisten hadden verwacht. Zij rekenden op een productiedaling van 0,1 procent. In juli nam de productie nog met een herziene 1,6 procent af. Hier werd eerder een afname van 1,8 procent gemeld. Economen verwachten dat de industriële productie in Duitsland de komende maanden zal afzwakken.

Dinsdag werd bekend dat de Duitse industrie in augustus 3,6 procent meer orders heeft ontvangen vergeleken met een maand eerder. Het is de eerste orderstijging dit jaar. De industriële orders in Duitsland namen tussen december en juli af, de langste periode van krimp sinds 1990.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.