Home

Achtergrond 1 reactie

Problemen kaasproductie door stremsel DSM

Het synthetische stremsel Fromase XL van DSM veroorzaakt kwaliteitsproblemen bij kaas.

Het bedrijf meldt dat het daarover in gesprek is met een aantal kaasproducenten.

Keuringsinstantie COKZ weet van de kwestie, maar meldt dat het niet gaat om een voedselveiligheidsprobleem. Volgens geluiden uit de zuivelwereld gaat het om smaakafwijkingen die worden veroorzaakt door het gebruik van het middel.

DSM wil daar geen toelichting op geven. Bij enkele kaasproducenten wordt bevestigd dat er problemen zijn, maar niemand wil officieel vertellen om hoeveel kaas ongeschikt is voor de verkoop. Onbevestigde signalen willen dat het om enkele duizenden tonnen gaat. Bedrijven zijn terughoudend om hier iets over te zeggen, omdat het om marktgevoelige informatie gaat,

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hans de Bie

    DSM heeft nu al claims van ongeveer EURO 80 million voor de kwaliteits problemen veroorzaakt door Fromase XL met resteerende Lipase aktiviteit.

    Zie ook op Google de artikelen over het Ierse Zuivelbedrijf Carbery!

    mvg Hans

Of registreer je om te kunnen reageren.