Home

Achtergrond

Prijsstijging industrie loopt terug

De afzetprijzen van de Nederlandse industrie zijn in september ruim 9 procent gestegen in vergelijking met een jaar geleden.

In juli bereikte de prijsstijging een piek, toen producten 12 procent duurder werden. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte de nieuwe cijfers vrijdag bekend. Vooral producten van de olieverwerkende industrie waren duurder dan een jaar geleden, namelijk 28 procent. De stijging van de prijs van oliegerelateerde producten was echter een stuk minder groot dan in de voorgaande drie maanden en de laagste van het afgelopen jaar.

De prijsstijging in de voedingsmiddelenindustrie vlakte ook af. De prijzen waren daar 3 procent hoger dan een jaar eerder. Begin dit jaar was dat nog 13 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.