Home

Achtergrond

Prijsdruk over breed front bij Mechelse veilingen

De Mechelse veilingen in St-Katelijne-Waver hebben de middenprijzen voor dit jaar al berekend. Voor alle komkommerklassen kwam de prijs dit jaar uit op circa 25 cent per stuk. Dat is 2 cent minder dan vorig jaar.

De prijsdaling bij tomaten is groter. Met een middenprijs van 71 cent per kilo voor losse tomaten is de daling 7 cent. Het verschil met de trostomaten valt op. Daar bleef de middenprijs hangen op 84,5 cent per kilo tegen ruim 86 cent in 2007. Belgische telers verkleinden de trostomatenproductie ten gunste van losse tomaten. De markt lijkt dat af te straffen. Het verschil is nu 15 cent.

De prijs voor paprika (rood en geel) ligt 10 procent onder het peil van 2007. Met 24 cent per stuk was het één van de slechtste courgettejaren. Sla bracht 26 cent per krop op.

Of registreer je om te kunnen reageren.