Home

Achtergrond 242 x bekeken

Positieve reacties op benoeming Kamp

Op de Nederlandse Antillen is verheugd gereageerd op de benoeming van Kamerlid Henk Kamp (VVD) als commissaris voor de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Gedeputeerde van Staatkundige Structuur op Saba, Chris Johnson, is al gebeld door staatssecretaris Ank Bijleveld over de benoeming.

"Ik ken de heer Kamp niet persoonlijk, maar ik heb gehoord dat hij een energieke, no-nonsense persoon is. Dat is precies wat Saba nodig heeft'', zo zegt Johnson. "Wij zijn ook energiek en hebben een vast doel voor ogen. We willen af van de dubbele bestuurslaag binnen de Antillen. Daar zijn we altijd open en eerlijk over geweest.''

Bonaire, Sint Eustatius en Saba willen een bijzondere gemeente van Nederland worden. Als commissaris zal Kamp zich bezighouden met de uitvoering van die plannen.

Binnen de regeringspartij van Bonaire, UBP, is men blij met de benoeming van Kamp. Volgens Jopi Abraham, leider van de Bonaireaanse oppositiepartij PDB, is elke positieve reactie op de benoeming echter nog voorbarig "omdat er nog steeds een aantal belangrijke beslissingen over de nieuwe staatkundige invulling van Bonaire moet worden genomen, zoals het voorzieningenniveau dat is gewenst voor de nieuwe eilanden'', aldus Abrahams. "Daarnaast krijgt de commissaris, zoals het er nu uitziet, wel heel erg veel en verregaande bevoegdheden. De functie zoals die nu is ingevuld, is voor ons niet aanvaardbaar.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.