Home

Achtergrond

Poortacties vrachtwagenchauffeurs

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor vrachtwagenchauffeurs zijn nog maar net begonnen, maar toch organiseert FNV Bondgenoten al op diverse plaatsen poortacties en kantinebijeenkomsten om de leden te informeren.

Het belangrijkste punt in de onderhandelingen is voor de bonden een inkomensverbetering van 6 procent op jaarbasis.

Onderzoek heeft uitgewezen dat vrachtwagenchauffeurs tot wel 20 procent minder verdienen dan mensen in vergelijkbare beroepen, aldus vakbondsbestuurder Johan Weijenberg van FNV Bondgenoten. Nu verdienen zij nog een redelijk loon doordat zij veel overuren maken. Maar vanaf 2011 mogen zij gemiddeld hoogstens 48 uur per week werken. "Daarom moet de achterstand in het basisloon worden weggewerkt'', aldus Weijenberg.

De werkgevers hebben in de eerste onderhandelingsronde 5 procent geboden voor een cao met een looptijd voor 15 maanden. Dat dekt volgens de vakbond nog niet eens de inflatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.