Home

Achtergrond 265 x bekeken

Politie graaft naar vermiste vrouw

In Hattemerbroek wordt sinds woensdagochtend gezocht naar de mogelijke stoffelijke resten van de sinds 1983 vermiste Eefke Wolf.

Dat meldt de politie. De politie is met het graafwerk begonnen na een tip van een getuige. Deze vertelde in het televisieprogramma Tros Vermist dat zij destijds een onbekende man had gezien die iets begroef op het terrein nabij een viskolk in Hattemerbroek (gemeente Oldebroek).

De politie doorzoekt met vijf mensen en een kraanmachinist de oever van de viskolk. "Hier vlakbij wordt een bedrijventerrein aangelegd. Dit was de voor de tipgeefster aanleiding opnieuw aan de bel te trekken. Het zoekgebied wordt overigens niet bedreigd door de aanleg'', aldus een zegsman van de politie. Rechercheurs en forensische specialisten onderzoeken het afgegraven zand.

De toen 25-jarige Eefke Wolf uit Wezep verdween op donderdag 18 augustus 1983. Ze werd 's avonds voor het laatst gezien door collega's van het gezinsvervangend tehuis in Hattem waar ze werkte. Ze vertrok om elf uur in de avond, maar zou nooit thuis aankomen. Haar brommer, waarmee ze doorgaans naar huis reed door de bossen van Wezep, bleef in de fietsenstalling van het tehuis achter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.