Home

Achtergrond 180 x bekeken

Polen dreigt met veto over EU-klimaatpakket

Polen dreigt de ambitieuze klimaatdoelen van de Europese Unie tegen te houden.

De regering in Warschau vreest dat de Poolse economie te veel zal lijden onder de klimaatafspraken.

De Poolse minister van Buitenlandse Zaken Radoslaw Sikorski liet dat vandaag weten in Brussel, voor het begin van een EU-top. De EU wil in december knopen doorhakken over het volledige klimaatpakket. De EU-leiders stelden zich eerder ten doel om in 2020 20 procent zuiniger te zijn met energie, 20 procent van de energiebehoefte duurzaam op te wekken (water, wind, zon) en 20 procent minder van het broeikasgas CO2 uit te stoten.

De 27 EU-landen moeten nog bepalen wie welke bijdrage levert om die doelen te halen. De regeringsleiders zullen woensdagavond op de EU-top in Brussel al een eerst debat houden over de klimaatafspraken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.