Home

Achtergrond 213 x bekeken

Poetin: VS gaat onverantwoordelijk om met crisis

De VS gaat op een onverantwoordelijke manier om met de kredietcrisis. Dit heeft de Russische premier Vladimir Poetin vandaag gezegd tijdens kabinetsberaad in Moskou.

”Alles wat nu gebeurt in de economische en financiële sfeer is in de Verenigde Staten begonnen. Dit is een echte crisis die ons allen aangaat”, aldus de ex-president.

”En wat echt triest is, is dat we een onbekwaamheid zien om gepaste beslissingen te nemen. Dit is niet langer onverantwoordelijkheid van de kant van enkele individuen, maar onverantwoordelijkheid van het hele systeem, dat zoals u weet pretenties heeft op leiderschap.”

Russische regeringsfunctionarissen uitten afgelopen maand al scherpe kritiek op Washington wegens het falen de financiële crisis een halt toe te roepen. De Russische aandelenbeurs is onder meer hierdoor sinds mei 50 procent gedaald. Sinds de oorlog met Georgië in augustus hebben buitenlandse investeerders zich massaal teruggetrokken uit Rusland. Wegens de malaise op de beurs in Moskou heeft Poetin hier de afgelopen twee weken al twee keer de handel stilgelegd.

Maar Poetin zei woensdag dat Rusland, dat over grote goudreserves beschikt, veilig is voor de internationale financiële onrust en dat problemen elders de Russische economische hervormingen niet hinderen. Rusland is na Saudi-Arabië de grootste exporteur van olie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.