Home

Achtergrond 247 x bekeken

Plantion start nieuwbouw Ede in januari

Bloemenveiling Plantion start in januari met de bouw van het nieuwe veilpunt in Ede. Dat meldt de veiling in een persbericht.

De veiling meldt dat er een goedgekeurd ontwerp van het nieuwbouwcomplex en overeenstemming met een partij over de financiering is. De aanbesteding bevindt zich in het stadium dat verschillende aannemers hun offerte uitbrengen.

Eind 2009 moet het veilpunt klaar zijn. 'Waarvan bestuur, directie, medewerkers, leden, vaste aanvoerders en klanten vastbesloten zijn samen een succes te maken', zegt de veiling in het persbericht.

Aan de realisatie van de nieuwbouw ligt volgens de veiling 'gedegen onderzoek ten grondslag'. 'De conclusie hiervan is dat het vestigen van een gezamenlijke marktplaats in Ede de beste optie is. Door de samenvoeging en door duurzaam te bouwen, wordt kostenvoordeel behaald en vindt een bundeling plaats van koopkracht, in het belang van de aanvoerders en klanten'.

Het persbericht van Plantion over de bouw volgt daags na een publicatie in FloraHolland Magazine waarin wordt gesteld dat uit onderzoek is op te maken dat de nieuwbouw voor Plantion gelet op de investeringen niet de beste optie is voor de sierteeltsector.

Lees ook: 'Samenwerking op de binnenlandse markt is noodzaak'

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.