Home

Achtergrond

’Petten moet Europese hoofdstad energieonderzoek worden’

Het Noord-Hollandse Petten moet uitgroeien tot hoofdstad van het energieonderzoek in Europa.

Dit willen de onderzoeksinstituten ECN, JRC-IE en NRG. De energie-organisaties willen dit bewerkstelligen door hun strategische samenwerking in Petten te intensiveren, zo maakten zij woensdag bekend.

In de overeenkomst hierover spreken ECN (Energieonderzoek Centrum Nederland), JRC-IE (Joint Research Center) en NRG (Nuclear Research and consultancy Group) af hun onderzoek naar energietechnologieën beter af te stemmen en te versterken. Petten stond al bekend als Medical Valley, maar dat moet nu ook Energy Valley worden, aldus een woordvoerder van NRG.
De intensievere samenwerking concentreert zich vooral op de onderzoeksgebieden beleidsstudies, biomassa en biobrandstoffen, CO2-afvang en -opslag, nucleaire technologie, waterstof- en brandstofcellen en zonne-energie.

Er bestonden al informele dwarsverbanden in zowel het onderzoek als de technologieontwikkeling, maar met de gemaakte afspraken denken de drie organisaties de overgang naar een duurzame energievoorziening dichterbij te brengen en een belangrijkere rol in het Europese energiebeleid te kunnen spelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.