Home

Achtergrond 169 x bekeken

PepsiCo boekt lagere winst en schrapt banen

De Amerikaanse frisdrank- en snackfabrikant PepsiCo heeft in het derde kwartaal minder winst geboekt door een afzwakkende frisdrankverkoop in de Verenigde Staten.

Om kosten te besparen, schrapt het bedrijf wereldwijd 3.300 banen. Dat maakte PepsiCo vandaag bekend.

De nettowinst daalde met 10 procent tot 1,58 miljard dollar. De omzet ging met 11 procent omhoog tot 11,2 miljard dollar. De cijfers vallen slechter uit dan verwacht. De Amerikaanse verkoop van frisdrank neemt af door de zwakke economie. PepsiCo sluit zes fabrieken, wat het bedrijf 600 miljoen dollar gaat kosten. De maatregelen moeten binnen drie jaar leiden tot kostenbesparingen van meer dan 1,2 miljard dollar.

Het bedrijf verlaagde dinsdag zijn winstverwachting voor het hele jaar, onder meer vanwege de in waarde aantrekkende dollar. PepsiCo is na aartsrivaal Coca-Cola 's werelds grootste producent van frisdrank.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.