Home

Achtergrond

’Parijs bereidt financiële topconferentie voor’

Frankrijk houdt zaterdag in Parijs met Groot-Brittannië, Duitsland en Italië een topontmoeting over de internationale financiële crisis.

Dat zei de Luxemburgse minister van Financiën Jean-Claude Juncker tegen radiozender Europe 1. Volgens Juncker, de voorzitter van de raad van ministers van Financiën van de landen uit de eurozone, komen de vier grootste economieën van Europa bij elkaar als de Europese leden van de G8.

Volgens een woordvoerder van de Duitse regering gaat het echter om een bredere ontmoeting, waarbij ook de voorzitter van de Europese Commissie, Jose Manuel Barroso, de president van de Europese Centrale Bank, Jean-Claude Trichet, en Juncker zelf aanwezig zullen zijn. Voor Duitsland zou bondskanselier Angela Merkel naar Parijs afreizen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.