Home

Achtergrond 269 x bekeken

Paprikaproductie VS krimpt 16 procent

Het areaal paprika in de belangrijke productiestaat Florida komt dit jaar uit op 1.500 hectare.

Dat betekent een daling van 16 procent, blijkt uit het Vegetable Report van het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA. In Florida vindt vrijwel de gehele Amerikaanse productie van paprika plaats. In Zuid-Florida bleef de planting achter door grote regenval, meldt het ministerie. De productievoorspelling heeft betrekking op de periode oktober tot december.

De productie in Florida ligt overigens met 1.500 hectare nog steeds boven het peil van 2006. Dat zijn belangrijke uitvoermaanden voor Nederlandse partijen. Nederlandse paprika verliest aandeel op de Amerikaanse markt, blijkt uit cijfers van het Productschap Tuinbouw (PT).

Het areaal tomaten in Florida en Californië ligt met 7.700 hectare iets boven het areaal van 2007 dat op 7.433 uitkwam.

Of registreer je om te kunnen reageren.