Home

Achtergrond

PVV wil één voorzitter met PPE

Het Productschap Vee en Vlees wil het liefst weer één gezamenlijke voorzitter samen met het Productschap Pluimvee en Eieren. Die wens is vanmorgen ook bij het PPE-bestuur neergelegd.

Het PPE-bestuur beraadt zich en wil uiterlijk half december zich hierover definitief uitspreken. Dat is de belangrijkste uitkomst van een lange vergadering van het PVV-bestuur woensdag over de adviezen van Sjors Kruiper. De nieuwe voorzitter moet vooral een verbindende en toezichthoudende rol krijgen. Zodra er een nieuwe voorzitter is wordt het PVV onder zijn leiding gereorganiseerd. Er zullen sectorcommissies worden ingesteld voor de verschillende productiekolommen. Er komen sectorcommissies varkens, rund, kalf en schapen.
De bestaande 88A-commissies onder meer voor de veehandel en de vlees- en vleeswarenindustrie worden geïntegreerd in de nieuwe sectorcommissies. In deze sectorcommissies die dus gaan over de hele productiekolom, worden de belangrijke besluiten voorbereid. Het bestuur neemt de uiteindelijke definitieve beslissingen en houdt toezicht.

Deze werkwijze komt overeen met de manier van werken van ondermeer het Productschap Tuinbouw en het Productschap Pluimvee en Eieren. In de besloten PVV-bestuursvergadering van woensdag hebben de leden indringend gesproken over de problemen en ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Volgens vice-voorzitter Annechien Ten Have van het PVV is een van de belangrijkste conclusies geweest dat er bestuurlijke rust moet ontstaan.

Lees ook: PVV bestrijdt ruzies met reorganisatie

Of registreer je om te kunnen reageren.