Home

Achtergrond

PVV bestrijdt ruzies met reorganisatie

Om de gebruikelijke ruzies in het bestuur hanteerbaar te maken gaat het Productschap Vee en Vlees reorganiseren.

Dat hebben de vice-voorzitters John Klijn en Annechien ten Have vandaag bekend gemaakt. Het productschapsbestuur heeft zich gisteren beraden op een advies van Sjors Kruiper en neemt volgens de vicevoorzitters dat advies over. De belangrijkste verandering is dat er vier sectorcommissies worden ingesteld: voor varkens, runderen, kalveren en schapen/geiten. In deze commissies werkt de hele keten samen. Nu zijn er binnen het productschap ook zgn. 88a-commissies, maar het verschil is dat daarin slechts één schakel uit de keten vertegenwoordigd. De nieuwe sectorcommissies nemen de inhoudelijke beslissingen over standpunten, maatregelen, verordeningen en verricht de sectorale belangenbehartiging.

Het voltallig productschapsbestuur neemt meer afstand tot inhoudelijke zaken toetst de besluiten van de sectorcommissies marginaal.
Volgens Klijn en Ten Have staan alle organisaties die in het productschap samenwerken akkoord met dit model. Volgens Klijn is het geen absolute garanties dat de ruzies definitief voorbij is. "Je kan reorganiseren tot je een ons weegt maar als de mensen elkaar wantrouwen schiet het niet op." Ten Have zegt: "We moeten ook gewoon accepteren dat we het af en toe niet eens zijn." Het productschap wil het advies van Kruiper niet openbaar maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.