Home

Achtergrond 277 x bekeken

Overname pluimveesoftware

Het managementprogramma LegManager, ontwikkeld door Hoeve advies, is overgenomen door Agrovision B.V. in Deventer.

LegManager is een online managementprogramma voor technische en financiële resultaten voor legpluimveehouders. De overname valt samen met de ontwikkeling van een benchmarksysteem voor de pluimveesector door Agrovision. Die was door de voerleveranciers For Farmers, HendrixUTD, Cehave Landbouwbelang en Rijnvallei gevraagd haar bestaande systemen uit te breiden naar de pluimveesector.

Het benchmarksysteem zal naar verwachting in januari 2009 operationeel zijn. Een koppeling tussen het huidige LegManager en de nieuwe benchmark is in ontwikkeling. Pluimveehouders en agribusiness bedrijven hebben met benchmarking de mogelijkheid om pluimveekengetallen, zoals leg percentage, eigewicht en voeropname te analyseren.

Wim Hoeve, van Hoeve Advies blijft betrokken bij de verdere ontwikkeling van LegManager. Agrovision breidt met deze overname haar activiteiten uit naar de pluimveesector en speelt in op de informatiebehoefte van de sector.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.