Home

Achtergrond

Orkaan Norbert richt schade aan in Mexico

De orkaan Norbert heeft gisteren op het Mexicaanse schiereiland Baja California aanzienlijke schade aangericht.

Door de hoge windsnelheden werden daken afgerukt en elektriciteitspalen vernield, meldde de nationale weerdienst.

Hevige regenval zette straten en huizen onder water. Circa 20.000 woningen kwamen zonder elektriciteit te zitten. Zeker drieduizend mensen vluchtten naar noodverblijven. Zeker een persoon wordt vermist.

Norbert kwam als een orkaan van de tweede categorie, met windsnelheden tot zo'n 165 kilometer per uur, aan land bij de plaats La Paz. Hij passeerde de badplaats Los Cabos, die erg populair is onder Amerikaanse toeristen.

Norbert trok daarna over de Golf van California verder in noordoostelijke richting en bereikte in afgezwakte vorm het Mexicaanse vasteland. De deelstaten Sonora en Sinaloa werden geteisterd door zware regenval. De verwachting is dat Norbert boven het vasteland verder in kracht afneemt tot een tropische storm.

Aan de zuidkust van Mexico aan de Stille Oceaan woedde de tropische storm Odile met aanvankelijk windsnelheden van 125 kilometer per uur. Odile is in kracht afgenomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.