Home

Achtergrond

Oproep oppositie in krant tot onderzoek

Bijna alle oppositiepartijen willen een parlementair onderzoek naar de kredietcrisis.

Dat blijkt uit een open brief die woensdag in NRC Next staat. In de oproep staat dat de grote omvang van de crisis veel vragen oproept.

De ondertekenaars vinden dat uit de ontstaansgeschiedenis lessen moeten worden getrokken en bekeken moet worden of de crisis op de juiste manier is aangepakt.

Ook willen ze weten of het toezicht in Nederland op orde is en of de staat juist gehandeld heeft ten aanzien van ABN Amro, de reddingsoperatie van Fortis en de steun voor ING. Bovendien moet de rol van het parlement aan de orde komen.

In de brief krijgt minister Wouter Bos van Financiën alle steun bij ’het blussen van de brand’, want op dit moment is het indammen van de crisis van belang. De brief is ondertekend door de fractieleiders van GroenLinks, VVD, SP, Partij voor de Dieren, D66, PVV en de Groep Verdonk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.