Home

Achtergrond 130 x bekeken

Opnieuw zwarte dag op Damrak verwacht

Het lijkt opnieuw een zwarte dag te gaan worden op het Damrak.

Na zware verliezen op Wall Street dinsdag en enorme koersdalingen op de Aziatische beurzen woensdag stevenen de Europese aandelenmarkten, in de woorden van handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer, af ”op de rand van de afgrond”.
”Het is een gevolg van de verdieping van de kredietcrisis in een systeemcrisis. De Amerikaanse beurzen zijn het meest gedaald in een aantal dagen sinds 1937. Azië staat diep in het rood, het zijn paniekverkopen, ik zou niet weten waar de steun vandaan zou moeten komen”, aldus Koenders.

Hij zei een opening van de AEX te verwachten die 15 tot 20 punten lager ligt dan het slot van dinsdag. Daarmee lijkt het erop dat de AEX onder de grens van 300 punten zal openen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.