Home

Achtergrond

Ook jongeren van Hells Angels moeten vertrekken

Ook de aan de Amsterdamse afdeling van de Hells Angels gelieerde jongeren moeten hun clubterrein verlaten.

Dat heeft de rechtbank in de hoofdstad vandaag bepaald. In juni besloot zij al dat de motorclub zelf het grootste gedeelte van zijn stuk grond aan de HJE Wenckebachweg binnen twee jaar moet ontruimen. Het clubhuis van de jongeren ligt ook in dat gebied.

De Hells Angels hadden al tientallen jaren een terrein van circa 5000 vierkante meter grond van de gemeente in gebruik. Amsterdam erkende dat er sprake was van een overeenkomst daarover, maar zegde die op. Volgens de rechtbank betekent die opzegging dat ook The Hangout moet verdwijnen.

De Hells Angels zelf mogen overigens wel blijven op een stuk grond van 590 vierkante meter. Zij willen met de gemeente onderhandelen over een nieuwe locatie voor een clubhuis. Amsterdam wil het gebied rond de HJE Wenckebachweg herontwikkelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.