Home

Achtergrond 148 x bekeken

Onderwijs wil 90 miljoen voor innovatie

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs vraagt maximaal 90 miljoen euro uit de aardgasbaten voor innovatie in het onderwijs.

Een betere efficiëntie tijdens de lessen kan helpen het dreigende tekort aan leraren het hoofd te bieden. Dat heeft haar departement vandaag bekendgemaakt. De 90 miljoen komt bovenop een bedrag oplopend tot 1 miljard euro om het beroep van leraar aantrekkelijker te maken.

Het is de bedoeling dat de miljoenen uit de aardgasbaten worden ingezet voor een slimmere manier van werken in scholen en voor digitale leermiddelen en automatisering, zoals elektronische schoolborden.

Daarmee kunnen docenten efficiënter met hun tijd omgaan, en kan hun werkdruk omlaag. Het ministerie is in gesprek met de koepel van middelbare scholen, de VO-raad, om te zien hoe de miljoenen het beste kunnen worden ingezet. Verder worden universiteiten en hogescholen betrokken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.