Home

Achtergrond

Olieprijs hard omlaag na voorraadcijfers VS

De olieprijs is gisteren meer dan 7 procent gedaald tot het laagste niveau sinds medio 2007. De Amerikaanse olievoorraden bleken onverwacht scherp te zijn gestegen, wat gezien wordt als een teken van een afzwakkende vraag.

Op de termijnmarkt bracht een vat lichte Amerikaanse olie van 159 liter woensdagavond 66,75 dollar op. Analisten menen dat de olieprijs nog verder omlaag kan omdat de vraag nu echt lijkt te lijden onder een verminderde economische activiteit in de Verenigde Staten, met afstand 's werelds grootste consument.

De Amerikaanse strategische olievoorraad nam vorige week met 3,2 miljoen vaten toe, zo bleek uit cijfers van de regering. Analisten rekenden gemiddeld op een stijging met 2,6 miljoen vaten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.