Home

Achtergrond

Olieprijs flink gedaald

De olieprijs is donderdag met meer dan 4 procent gedaald tot onder de 94 dollar per vat door de onrust in de financiële sector. Ook de aantrekkende dollar zorgt voor druk op de olieprijs.

De oliemarkt is ongerust dat de kredietcrisis de olievraag in de Verenigde Staten en andere geïndustrialiseerde landen onder druk zal zetten. Die zorgen werden nog eens versterkt door tegenvallende Amerikaanse macrocijfers. Ook is er onzekerheid bij oliehandelaren over het reddingsplan van 700 miljard dollar voor de bankensector.
De dollar steeg donderdag naar het hoogste niveau in een jaar tegenover de euro. Een sterkere dollar maakt olie duurder voor investeerders met andere valuta. In juli bereikte de olieprijs nog een record van meer dan 147 dollar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.