Home

Achtergrond 152 x bekeken

Obama niet bang voor aanval racisten

De Democratische presidentskandidaat Barack Obama blijft laconiek onder de dreiging van een aanslag door racisten.

Volgens hem toont zijn kandidaatschap aan dat haatzaaiers gemarginaliseerd zijn in de Amerikaanse samenleving. "Weet je, kijk, ik denk dat het in deze verkiezingscampagne zeer opvallend is om te zien in hoeverre dit soort groepen haatzaaiers gemarginaliseerd zijn'', aldus Obama in een interview met het tv-station KDKA in de staat Pennsylvania.

"Zo is Amerika niet. Zo ziet onze toekomst er niet uit'', maakte Obama, zoon van een zwarte vader en een blanke moeder korte metten met racistische tegenstanders. Maandagavond werd bekend dat de politie twee racisten had aangehouden die plannen hadden om Obama en een reeks andere zwarte Amerikanen te vermoorden. Desgevraagd zei Obama tegen het tv-station dat hij zich geen zorgen maakt om zijn veiligheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.