Home

Achtergrond 167 x bekeken

'OPEC gaat productie verlagen'

De Organisatie voor Olie-Exporterende Landen (OPEC) zal de olieproductie volgende week met minstens een miljoen vaten per dag verlagen.

Dat stelde de minister van Energie van Qatar, Abdullah bin Hamad al-Atiyah, vandaag op de Arabische televisiezender Al-Jazeera.

"We zullen kijken naar de voorspellingen voor de vraag naar olie en het aanbod. Ik denk zelf dat de productie met minstens een miljoen vaten per dag zal worden verlaagd'', aldus de minister. Vorige maand verlaagde de OPEC het productieplafond met een half miljoen vaten tot 28,8 miljoen vaten per dag.

De leden van het oliekartel komen volgende week in een spoedvergadering bijeen om te praten over de sterk gedaalde olieprijs. De prijs van een vat olie is inmiddels meer dan gehalveerd ten opzichte van het recordniveau van ruim 147 dollar dat in juli werd gehaald.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.