Home

Achtergrond 185 x bekeken

OESO: belastingdruk in Nederland gedaald

De belastingdruk is in Nederland vorig jaar sterker gedaald dan in andere geïndustrialiseerde landen.

Dat blijkt uit een vandaag gepresenteerd onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Volgens de denktank van dertig geïndustrialiseerde landen daalden de belastingontvangsten van de Nederlandse overheid vorig jaar tot 38 procent van het bruto binnenlands product (bbp), tegenover 39,3 procent van het bbp in 2006. Dit was de sterkste daling van alle OESO-leden.

De belastingdruk lag vorig jaar het hoogst in Denemarken en Zweden. In beide landen bedroegen de belastingontvangsten ruim 48 procent van het bbp. In Mexico was de belastingdruk het laagst. De Mexicaanse overheid moest het met belastingontvangsten ter waarde van 20,5 procent van het bbp stellen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.