Home

Achtergrond 149 x bekeken

OESO bekritiseert Britse corruptiebestrijding

De OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, heeft opnieuw kritiek uitgeoefend op de Britse regering wegens het falen van de bestrijding van corruptie bij grote bedrijven.

In een rapport zeggen de corruptie-experts van de OESO zich "ernstige zorgen te maken''.

Volgens de OESO maakt de Britse wetgeving het voor aanklagers "uiterst moeilijk'' om corruptiezaken voor de rechter te brengen. In het land is volgens de organisatie de afgelopen tien jaar geen enkel bedrijf met succes wegens corruptie gedaagd.

De uitspraken van de OESO, die afgelopen zomer al een tussentijdse waarschuwing naar Londen deed uitgaan, hebben onder meer betrekking op de zaak rond het Britse defensieconcern BAE. Het bedrijf ontkomt door een recent besluit van het hoogste rechtscollege, het Hogerhuis (House of Lords), aan rechtsvervolging wegens mogelijke omkoping bij de verkoop van gevechtsvliegtuigen aan Saudi-Arabië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.