Home

Achtergrond 169 x bekeken

Nog 10.700 kinderen in ziekenhuizen China

Ongeveer 10.700 kinderen liggen nog in ziekenhuizen in China, omdat ze ziek zijn geworden na het nuttigen van vervuilde melk of andere vervuilde zuivelproducten.

Dat laat het Chinese ministerie van Gezondheid weten. In vergelijking met een telling van tweeënhalve week geleden is dat een afname van ongeveer 2.100. Het dodental door de consumptie van met melamine vervuilde melk staat al weken op vier.

Het melamineschandaal kwam vorige maand aan het licht in China. Fabrikanten bleken melkpoeder voor baby’s te hebben aangelengd met melamine, een stof die in verdunde melk het eiwitgehalte hoger doet lijken en zo het aanlengen van de melk met water moet verhullen.

De giftige stof werd daarna ook in andere zuivelproducten gevonden. China wil niet zeggen hoeveel mensen ziek zijn geworden door het nuttigen van de vervuilde producten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.